חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לימודים אקדמאיים הממומנים ע" המל"ל אינם שוללים זכאות להבטחת הכנסה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 20/08/2008 13:11:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין דיוויס נגד המוסד לביטוח לאומי

התובעת התאלמנה מבעלה, והינה אם חד הורית, אשר בנוסף לקבלת קצבת שאירים, קיבלה השלמת הכנסה. כזכאית לשיקום מקצועי, היא הופנתה ללימודים אקדמאים, אשר מומנו במלואם ע"י המל"ל. במהלך הלימודים, הודיע לה המוסד, כי מופסקת גמלתה להבטחת הכנסה.

לפי סעיף 3 לחוק הבטחת הכנסה ותקנה 6 לתקנות הבטחת הכנסה, מי שלומד במוסד אקדמי לימודים אקדמיים אינו זכאי לגמלת הבטחת הכנסה.

בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קבע, כי מדובר במקרה חריג, בו התובעת הייתה זכאית להשלמת הכנסה למרות לימודיה, כיוון שהיקף הלימודים היה מצומצם, ולימודיה מומנו ע"י המל"ל. הדגש הינו על כך שהמוסד הוא זה אשר שלח את התובעת לשיקום בלימודים אקדמיים, ומימן את לימודיה אלה, על מנת להחזירה למעגל העבודה.

בית הדין דחה את טענת המוסד בדבר אי דווח התובעת על לימודיה. לדברי השופט "עניין זה הוא בידיעת המוסד באופן מובהק ואם יד אחת לא יודעת מעשיה של יד שניה אין להלין בכך על התובעת".

לפסק הדין בעניין דיוויס נגד המוסד לביטוח לאומי

למדור: עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ